IPv6 Ready Logo testni center

IPv6 Ready Logo akreditiran certifikacijski in testni laboratorij/center

Zavod Go6 se je pred kratkim pridružil IPv6 Ready Logo programu, ki deluje pod okriljem IPv6 Foruma (ustanovitelj Evropska Komisija). IPv6 Ready Logo program je sistem »conformance and interoperability« testiranj in certificiranj IPv6 podpore v strojni in programski opremi različnih proizvajalcev, certificiranje izobraževanj na področju IPv6 ter dodeljuje IPv6 certifikate operaterjem ter ponudnikom dostopa do Interneta.

http://www.ipv6ready.org/

Ker dosega Zavod Go6 v Sloveniji in tudi v svetovnem merilu dobre rezultate pri procesu ozaveščanja in uvajanja IPv6 v omrežja in sisteme so nas kot člana povabili tudi v »IPv6 Ready Logo Committee«, ki usmerja in vodi delovanje te organizacije ter dodeljuje IPv6 certifikate opremi, izobraževanjem ter operaterjem.

Go6Lab je podpora našemu udejstvovanju v IPv6 Ready Logo programu, tu bomo izvajali testiranja opreme in rešitev in rezultate testiranj posredovali kolegom na IPv6 Ready Logo Committee kot predlog za certifikacijo. Prav tako bomo tu testirali operaterske rešitve uvedbe IPv6 za potrebe certifikacije.